HAFRAKHAGEN

Å våkne til utsikten over en spennende by.
Å nyte smaken og duften av nytraktet kaffe i en innglasset balkong.
Å ha muligheten til å ta for seg av det som hagen har å by på.
Å ha umiddelbar tilgang til fantastisk natur og turområder.

Tenk det!
H-3D-22_200919
I Hafrakhagen er du omgitt av naturen utenfor, samtidig som du har en egen hage og oase på din egen terrasse. Hagen stenger ikke omgivelsene ute, men hilser på dem - i harmoni og i samspill med nettopp omgivelsene. Her kan du starte dagen med en tur rundt Stokkelandsvannet, oppleve Sandnes en rolig lørdags formiddag og avslutte akkurat der du skal være - i ditt nye hjem i Hafrakhagen.  


EGEN HAGE PÅ TERRASSEN

Salgstrinn 1 består av 23 lekre hageleiligheter med høy standard innvendig og utvendig. Størrelsen vil variere fra 50 - 200 m2 og alle leilighetene får sin egen hage på terrassen, i tillegg til en felles hage med planter og grønnsaker. Totalt blir det 49 leiligheter fordelt i fire bygg når prosjektet står ferdig.
UTSØKT BELIGGENHET

Bor du i Hafrakhagen så slipper du å velge mellom by og natur. Beliggenheten er midt mellom Stokkelandsvannet, Sandvedparken og Sandnes sentrum. Det er ren luksus å være så omgitt av grønn natur, og samtidig være så nær byen. Hove Gård går gjennom store forandringer, og i nærheten er det flere butikker og handelstjenester. I umiddelbar nærhet finner du, i tillegg til ny av/på-kjørsel til E39, Hove Plantesalg, Coop Obs Bygg, Kiwi og Rema 1000. Ta del i det spennende nabolaget som utvikles på Hove Gård.
Solforholdene som gjør godt både for deg
og den grønne arkitektdesignede hagen
- se solstudiefilm som viser solforholdene til ulike tidspunkter på døgnet:
Type%20B_C05
Type%20A_C01

NÆRHET TIL NATUREN

Hafrakhagen ligger omkranset av grønne, luftige turområder. Stokkelandsvannet er rett ved, det samme er uendelige muligheter for trening, lek og friluftsliv

I NÆRHETEN TIL ALT DU TRENGER

Beliggenheten på “toppen” av Hove gjør at leilighetene får en nydelig utsikt. Herfra er umiddelbar tilgang til flott natur der mulighetene er mange.

Du er godt plassert når du bor i Hafrakhagen - med kort vei til alt du måtte trenge.
En plassering med tanke på fremtiden.
AVSTANDER
Avskjørsel ny E39
0,8km
Sandnes kulturhus
2,3km
Odeon Kino Sandnes
2,3km
Stavanger Lufthavn
14,2km
Stavanger
14,2km
Sandnes
2,0km
TUROMRÅDER
Stokkelandsvannet
1,2km
Sandvedparken
1,4km
Melsheia
2,5km
Rogaland Arboret
8,3km
VARER/TJENESTER
Hove Plantesalg
0,2km
Rema 1000
0,3km
Coop Obs Bygg
0,4km
Felleskjøpet
0,5km
Vinmonopolet
2,3km
Uno-X
0,3km
Amfi Vågen
2,3km
Kvadrat
5,8km
IKEA
7,7km
BARNEHAGE/SKOLER
Kreativ Barnehage Hove
0,3km
Sørbø Barnehage nord
0,7km
Sørbø skole (1-7 trinn)
1,3km
Lundehaugen ungdomskole
1,1km
Gand vidergående skole
1,6km
Vågen vidergående skole
2,3km
SPORT
Sørbøhallen
0,8km
Trimparken
0,8km
Sats
2,3km
Zeal Gym
2,5km
Av-/påkjørsel E39
Sandvedparken
Sandnes Sentrum
Felleskjøpet
Coop Obs Bygg
Rema 1000
Hove Plantesalg
Hove Plantesalg
Hove Classic Cars
Stokkelandsvannet
Ny Kiwi
Velg hvilken side du ønsker å se

STOKKELANDSVANNET

Rundt Stokkelandsvannet går det en 4,2 kilometer lang lysløpe. Denne er perfekt for joggeturer, utflukter med familien – eller hvis du bare vil ”lofta vedet”. Om sommeren finner du gode bademuligheter her, og når det fryser på om vinteren er dette en populær plass for skøyting og aktiviteter på isen.

SANDVEDPARKEN

Denne herlige naturperlen strekker seg 3,5 km langs vassdraget Storånå fra Sandnes sentrum til Stokkelandsvannet i Ganddal. Her finner du Sandvolleyballbane, lekeplass og idylliske resteplasser. I parken ligger Skeianetunet med tre hus som i dag er fredet. 

ROGALAND ARBORÉT

Ta turen og opplev vakre omgivelser som alltid er i samspill med skiftende årstider. Rogaland Arboret er en stor samling av både vanlige og uvanlige busker og trær fra hele verden, og hele området dekker et areal på hele 700 dekar. Arboretets viktigste oppgave er å drifte en omfattende plantesamling som ressurs for rekreasjon, undervisning, forskning og formidling.

ARKITEKTENE

unnamed
“For oss er design en lidenskap og hvert prosjekt en anledning til å skape flott arkitektur og verdier,”sier arkitektene som har tegnet Hafrakhagen, Kjetil Djuve og Bryon Murdock fra AROS arkitekter.
Utforming av Hafrakhagen er basert på en åpen bygningsstruktur med mye luft og grønt mellom bygningene. Bygningene plasseres i en randsone mot vest og nord. Denne plasseringen danner et åpent felles uteareal i midten av området, som grenser til offentlig grøntdrag og sammen med dette danner et stort og luftig uteoppholdsareal. 
Balkonger er i hovedsak orientert mot sør og vest, for optimale solforhold på dagtid og ettermiddag/kveld.
unnamed
Ext_Cam9-croppet
Designet på boligblokkene er tenkt som en respons på det store grøntdraget med sine høystammede trær og steingjerder og fremstå som en avslutning av bebyggelsen inn mot det grønne.  I fasader tilstrebes det vekslinger både i høyde og dybde, i form av fasadesprang og to inntrukne etasjer, noe som kombinert med varierende materialitet vil kunne bryte ned volumene og skape variasjon innad i området.

AROS arkitekter AS ble etablert i 2013. Flere av medarbeiderne har jobbet sammen over 25 år, og deres erfaring, sammen med dyktige yngre krefter, gir gode prosjekter som lar seg realisere, både økonomisk og teknisk.
Bryon Murdock er partner i AROS arkitekter. Født og oppvokst i USA og utdannet sivilarkitekt ved University of Michigan, Bryon har en lang og bredd erfaring i Norge med store og komplekse prosjekt i alle formål. For han, er design en lidenskapelig del av livet hvor inspirasjonen fra naturens «designer» er en stadig kilde til utprøving og lek. Hver design er en anledning til å finne skjønnhet og skape verdi.

Kjetil Djuve er utdannet arkitekt ved NTNU i Trondheim, og har mye erfaring med både store og små boligprosjekter på Jæren. Han er opptatt av å jobbe med skulpturelle former og pusle sammen gode planløsninger. Ekstra stas er det når muligheten til å være med og forme sin egen hjemby – Sandnes – dukker opp. 
79fd80fb-61ff-4274-bd2f-833688e8df54

HAGEARKITEKTENE

79fd80fb-61ff-4274-bd2f-833688e8df54
En hage har mange funksjoner, men etter vår mening skal den først av alt være et trivelig sted hvor pulsen senker seg. Hvor synet og luktene av frodige planter, sammen med naturlige materialer, gir lyst til å oppholde seg der - lenge.
Vi har designet terrassehagene til Hafrakhagen som virkelig gir en følelse av å gå ut i hagen selv om en er høyt over bakken. Ved å velge riktige planter til rett sted, å gi dem rikelig med den beste vekstjorden, blir hagene i høyden enkle å vedlikeholde. For her får du frodige stauder og busker, ja til og med trær.
I tillegg blir hagen et vakkert skue fra innsiden når været tvinger oss inn - og om kvelden når lyset slår seg på... 

På fellesarealene skal man ta med seg en kopp kaffe til drivhuset eller pergolaen, der man kan hente sine egendyrkede krydder og være med på organiserte ettermiddager for dyrking / høsting og foredling av hagens spiselige planter
Komplett Utemiljø har laget hele pakken på Hafrakhagen. De tegner og planlegger, bygger og planter, og ikke minst følger opp for å sikre at etableringen går slik det var tenkt. Også fellesarealet vil bli vedlikeholdt og slik at du som beboer kan delta på «det kjekke». 
Komplett Utemiljø er allerede anerkjent for sine hage-tjenester, kvalitet og det naturlige designet. Bak seg har de allerede en mengde enestående hageprosjekter i regionen.
Tegning-1
Tegning-1
Komplett Utemiljø har laget hele pakken på Hafrakhagen. De tegner og planlegger, bygger og planter, og ikke minst følger opp for å sikre at etableringen går slik det var tenkt. Også fellesarealet vil bli vedlikeholdt og slik at du som beboer kan delta på «det kjekke». 
Komplett Utemiljø er allerede anerkjent for sine hage-tjenester, kvalitet og det naturlige designet. Bak seg har de allerede en mengde enestående hageprosjekter i regionen.