IMG_1895%20kopiF

Drivhus til disposisjon for beboere

Skal man kjøre et hagekonsept fullt ut, må man vel også ha et drivhus.

I Hafrakhagen skal du virkelig få Grønt i blikket, og i fingrene om du vil. 
I tillegg til terrassehager hos den enkelte, vil også området få en oase til felles nytelse, en stor hage med et drivende godt drivhus - som både vil være et brukshus og et stykke arkitektur i hagen. Du skal med andre ord få nyte hagelivet til fulle. 


Felles oppholdsområde

Drivhuset får to doble døråpninger, noe som gjør det enklere å bevege seg inn og ut når flere oppholder seg her samtidig. I tillegg er det automatisk lufting i taket.  I midten møbleres drivhuset som et felles oppholdsareal, som også vil være mulig å bruke til mindre arrangement som bursdag eller lignende.

grand-portico 1800x1800

Kortreist frukt og grønt

- Inne i drivhuset mures det opp et plantekar i teglstein langs to av veggene, forklarer begeistret Odd Helge Ånderå, daglig leder i Komplett Utemiljø, Stavanger. 

Plantekarene beplantes med druer, minikiwi, aprikos og andre spiselige sesongvekster. Dyrkekarene får automatisk vanning.


Kortreist nytelse 

- Her lages et egenprodusert, solid og røft langbord i Kebony i tillegg til ti stoler i tre, fortsetter han.  Pergola leveres ved drivhuset. Under pergola og i området rundt, monteres bord og benker og en utepeis av typen O-fyr. Pergola belyses med led lysstripe for ekstra hygge på kveldene.


Sukkererter, urter, krydder og grønnsaker 

- Det lages tre romslige dyrkningsringer mellom drivhuset og pergolaen. Ringene laget av corten stål, blir cirka 50 cm høye og fylles med god kompostert jord. I den ene av ringene lages det klatrestativ for sukkererter, og alle ringene plantes og sås med urter, krydder og grønnsaker, forklarer den daglige lederen. 

shutterstock 412188682

Skal dere holde kurs?  

- Vi skal ha noen arrangement/kurs som henger sammen med sesongene. Her er det også mulig for beboere å påvirke hva og hvor mye.


Et stykke arkitektur i hagen 

Drivhuset leveres fra den anerkjente leverandøren Gabriel Ash. Det er håndlaget i byen Cheshire i Storbritannia, og blir et stykke arkitektur i hagen. Ifølge den daglige lederen er The Grand Portico en av de største modellene og rommer godt med innvendig plass. Grunnmuren støpes og forblendes med teglstein. Bærestrukturen består av sedertre og tre mm sikkerhetsglass.


Skal finne gode løsninger

Fremover vil mye være avhengig av styret i sameiet.

- Vi skal legge et godt grunnlag sammen med utbygger og håper på et godt samarbeid med sameiet i mange år etterpå. Beboerne vil oppfordres til å bruke drivhuset og områdene rundt aktivt og vi vil tilpasse vår innsats etter beboernes ønsker og innsats, sier Ånderå.

.............................................................................................................


Les mer om leilighetene her. 

Er du interessert i leilighet i Hafrakhagen? Vil du vite mer?
Kontakt oss for et uforpliktende samtale.

Hege K. Dahl, EiendomsMegler 1
Tlf:  906 29 169  |  hege.k.dahl@em1sr.no

Jan Einar Thesen, EiendomsMegler 1
Tlf:  917 03 533  |  jan.einar.thesen@em1sr.no